Słodkim i smacznym pożywieniem, które wpływa także korzystnie na zdrowie, jest miód. Jego lecznicze właściwości zależą od roślin, z których pszczoły zbierały nektar. Jest łatwo przyswajalny przez organizm, więc nie obciąża układu pokarmowego. W umiarkowanych ilościach nie wpływa negatywnie na zdrowie. Niestety podgrzewanie miodu powoduje niszczenie substancji czynnych, przez co obniża się jego wartość odżywcza. Należy więc pamiętać o tym, aby nie dodawać miodu do gorącej herbaty. Warto jeść go na surowo, wówczas nasze zdrowie skorzysta z jego cennych właściwości. Miód zawiera duże ilości glukozy i fruktozy. Działa odtruwająco i wpływa na wzrost wartości hemoglobiny. Ważny jest sposób przechowywanie miodu, ponieważ może stracić swoje cenne substancje aktywne. Należy go pozostawić w ciemnych, suchych i chłodnych pomieszczeniach. Substancje te są bowiem nietrwałe i występują tylko w świeżym miodzie. Najlepszy wpływ na zdrowie ma plaster prosto z ula, ponieważ pod wpływem światła zostają one utracone.
Losowe artykuły:
Zamieszkać na Mazurach
Mazury są regionem Polski, który cieszy się wciąż rosnącym zainteresowaniem inwestorów. Wiele osób z Polski, a nawet z zagranicy inwestuje nabywając nieruchomości na Mazurach. Sytuacja nie dziwi, gdyż jeszcze do niedawna ceny nieruchomości nie były tu wygórowane. Poza tym piękny krajobraz, niezniszczone środowisko z bujną roślinnością, liczne rozlewiska przyciągają...
Dajmy sobie sporzej czasu na sam bieg wybierania specjalisty
Dajmy sobie sporzej czasu na sam bieg wybierania specjalisty
Banalne, że konstrukcja gniazdka jest nazbyt istotną sprawą aby powierzać tego szkicowanie osobie, która nie urzeczywistnia naszych oczekiwań. Tym samym wskazane jest darować sobie sporzej czasu na sam bieg wybierania specjalisty.
Nie ulega kwestii, że na start niezbędna jest obecność architekta
Sklecenie miejsca...