Jedzenie jest jednym z podstawowych dóbr tego świata, bez którego wykluczone byłoby życie na planecie Ziemi. Każdy człowiek powinien, bez względu na jego pochodzenie i miejsce zamieszkania, zadbać o prawidłową produkcję, przechowywanie, oraz rozsądne gospodarowanie produktami żywnościowymi. Niestety nie wszyscy to rozumieją. Najgorsze jest jednak to, że niektórzy właściciele sklepów, nawet tych większych, niejednokrotnie lekceważą obowiązujące normy i ustalenia względem chłodni, w których magazynują swoje produkty spożywcze. Bulwersujący jest zatem fakt, z jakim miałem styczność parę dni temu na jednym z krakowskich osiedli. W celu, aby chłodnia sklepowa była należycie chroniona przed czynnikami zewnętrznymi, musi ona posiadać odpowiednią obudowę, dzięki której przechowywany w niej pokarm zachowa swoją świeżość i inne właściwości odżywcze. Płyty warstwowe są doskonałym pomysłem na ich obudowę zewnętrzną. Niemniej jednak, jedna z chłodni sklepowych w Krakowie postanowiła sprzeciwić się poprawnemu postępowaniu i zamiast postawić na specjalne płyty, zbudowana była ze starych drewnianych desek. Szok.
Losowe artykuły:
Efektowny lokal a sukces w biznesie
Restauracje, bary czy kawiarnie przyciągają nie tylko dobrym jedzeniem. Równie ważna jest w nich aranżacja wnętrz Mazowieckie oraz jakość obsługi. Podobnie jest w przypadku sklepów, biur usługowych czy np. gabinetów świadczących usługi fryzjerskie czy kosmetyczne. Zazwyczaj za urządzenie wszystkich tego typu lokali odpowiedzialny jest projektant wnętrz Mazowieckie. To on...
Turystyka górska – jak się ubrać?
Dzisiaj turystyka górska jest coraz bardziej popularna. Każdego roku urlop w górach spędza coraz więcej osób, jednak nie każdy turysta przestrzega zasad, jakie obowiązują na szlakach, co niestety skutkuje wieloma wypadkami. Przede wszystkim należy odpowiednio się ubrać- porządne górskie buty z wysokimi cholewami to podstawa. Oczywiście idąc w niskie,...