Jedzenie jest jednym z podstawowych dóbr tego świata, bez którego wykluczone byłoby życie na planecie Ziemi. Każdy człowiek powinien, bez względu na jego pochodzenie i miejsce zamieszkania, zadbać o prawidłową produkcję, przechowywanie, oraz rozsądne gospodarowanie produktami żywnościowymi. Niestety nie wszyscy to rozumieją. Najgorsze jest jednak to, że niektórzy właściciele sklepów, nawet tych większych, niejednokrotnie lekceważą obowiązujące normy i ustalenia względem chłodni, w których magazynują swoje produkty spożywcze. Bulwersujący jest zatem fakt, z jakim miałem styczność parę dni temu na jednym z krakowskich osiedli. W celu, aby chłodnia sklepowa była należycie chroniona przed czynnikami zewnętrznymi, musi ona posiadać odpowiednią obudowę, dzięki której przechowywany w niej pokarm zachowa swoją świeżość i inne właściwości odżywcze. Płyty warstwowe są doskonałym pomysłem na ich obudowę zewnętrzną. Niemniej jednak, jedna z chłodni sklepowych w Krakowie postanowiła sprzeciwić się poprawnemu postępowaniu i zamiast postawić na specjalne płyty, zbudowana była ze starych drewnianych desek. Szok.
Losowe artykuły:
REFLUKS ŻOŁĄDKOWO ? PRZEŁYKOWY
Refluks żołądkowo- przełykowy to dolegliwość polegająca na cofaniu się kwaśnej treści żołądkowej do przełyku (czasami aż do jamy ustnej). Powoduje to nieszczelność mięśniowej zastawki, czyli dolnego zwieracza przełyku lub jego nieprawidłowe rozkurczanie. Przy tej chorobie najbardziej charakterystycznym objawem jest częsta i bardzo uciążliwa zgaga, kwaśna treść żołądka podrażnia błonę...
Reprezentacja czy też zmagania klubowe…
Zapewne wielu z was odnosi wrażenie, iż niektórzy sportowcy bagatelizują międzynarodowe turnieje i skupiają się na rozgrywkach klubowych. Nieraz mówimy po prostu o ,,olewaniu'' ich przez największych i przyprawia nas to o złe emocje. Dlaczego tak jest?
Przyczyny problemu możemy doszukiwać w ryzyku kontuzji podczas dawania z siebie tego, co...