Jedzenie jest jednym z podstawowych dóbr tego świata, bez którego wykluczone byłoby życie na planecie Ziemi. Każdy człowiek powinien, bez względu na jego pochodzenie i miejsce zamieszkania, zadbać o prawidłową produkcję, przechowywanie, oraz rozsądne gospodarowanie produktami żywnościowymi. Niestety nie wszyscy to rozumieją. Najgorsze jest jednak to, że niektórzy właściciele sklepów, nawet tych większych, niejednokrotnie lekceważą obowiązujące normy i ustalenia względem chłodni, w których magazynują swoje produkty spożywcze. Bulwersujący jest zatem fakt, z jakim miałem styczność parę dni temu na jednym z krakowskich osiedli. W celu, aby chłodnia sklepowa była należycie chroniona przed czynnikami zewnętrznymi, musi ona posiadać odpowiednią obudowę, dzięki której przechowywany w niej pokarm zachowa swoją świeżość i inne właściwości odżywcze. Płyty warstwowe są doskonałym pomysłem na ich obudowę zewnętrzną. Niemniej jednak, jedna z chłodni sklepowych w Krakowie postanowiła sprzeciwić się poprawnemu postępowaniu i zamiast postawić na specjalne płyty, zbudowana była ze starych drewnianych desek. Szok.
Losowe artykuły:
Lodowisko Manufaktura
Dlaczego warto chodzić na lodowisko?
Gdy pogoda się pogarsza i nie pozwala już na praktykowanie aktywności fizycznej na zewnątrz, warto zwrócić się w stronę zamkniętych obiektów sportowych. Lodowisko Manufaktura jest świetnym miejscem na zimowe szaleństwa. A sama jazda na łyżwach to nie tylko sposób na relaks, ale też idealne narzędzie...
Lodowisko Gubinowska
Lodowisko, czyli jak polubić się z zimą
Niektórzy ludzie nader wszystko źle znoszą zimową aurę. Gdy tylko zobaczą, że temperatura powietrza spadła poniżej zera, automatycznie tracą motywację do jakichkolwiek aktywności i zaczynają całkowicie unikać wyjść z domu, by tylko nie narazić się na nieprzyjemne doznania. Do mrozu i śniegu można...